anssisalmi Tavallista tallaamista.

Haemmeko maallemme kansakunnan presidenttiä vai federalistista sätkynukkea?

Maikkarin vaalitentissä istuva presidenttimme Sauli Niinistö tokaisi, että hänen mielestään laittomasti maassa olevien piilottelu on kannatettavaa ja suotavaa. Se ei hänen puheidensa mukaan ole viranomaistyön estämistä, vaan ihmisten auttamista. Selvä…

Ylen ensimmäisessä tentissä taas vihreiden Pekka Haavisto kertoi, että ei kannata kansanäänestystä NATO:n kohdalla maassamme. Ihmisillä ei välttämättä ole tarpeeksi tietoa ja saatamme joutua kyberhyökkäysten kohteeksi; siis Venäjän trolliarmeijan ja vaikuttajien. Javisst ja, sanoisi ruotsalainen. On aivan sama, miten Haavisto asiaa pyörittää, on hänen näkemyksensä ihanan federalistinen. Kansa kun voi äänestää väärin.

On päivän selvää, että maamme presidentin tulee olla yhteistyökykyinen ja hyvä verkostoituja. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että tulee toimia kuten tyylipuhdas federalisti, joka toistaa maailman eliitin lausahduksia puhuvana päänä. Maamme on kaiken vallan ja päätöksenteon siirtämisen jälkeen vielä osittain itsenäinen kansallisvaltio Euroopan unionissa. Maamme ansaitsee kaltaisensa presidentin. Sellaisen, joka ymmärtää kansan etua, siis tavallisten ihmisten tarpeita. Presidentin on kyettävä arvojohtajana tuomaan esille se tosiasia, että tämä maa ei ole niin sanotusti myytävänä. Suomi ja suomalaiset kykenevät tekemään itsenäisiä päätöksiä ilman federalistisen eliitin ja heidän hännystelijöidensä sanelua. Suomi on aivan liian rakas myytäväksi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Etsippä perustuslaista pykälä joka kieltää ihmisen auttamisen.
Sieltä löytyy kyllä lakipykälä että jos et auta onnettomuudessa olevaa ihmistä se on rikos.Heitteillejättö.
Lakipykälät osaa tulkita vain tuomarit ja juristit.
Ei tupakäräjät.

Kun en ole lukenut mediasta kuin yhden henkilön piilottamisen ja sekin oli raskaana ollut nainen.
Niin tuotko tänne loput jos persuilla on siitä enemmän tietoa kuin medialla.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Tuliko vähän dissattua? Niinistö ei sanonut, että "laittomasti maassa olevien piilottelu on kannatettavaa ja suotavaa." Hän kertoi, että ihmisten auttamista ei ole laissa kielletty.

Et sitten maininnut, kuka tällainen "kaltaisensa presidentti" olisi. Tosin saatan arvata. Absoluuttisen varma olen, ettei se ole Tuula Haatainen.

Toimituksen poiminnat