anssisalmi Tavallista tallaamista.

Lisää virtaa Porin elinkeinoelämään!

Porissa on paljon hyvää, mutta myös valitettavasti työttömyyttä ja kurjuutta. Uusia kuntapäättäjiä valitaan tällä hetkellä ja 9.4.2017 sunnuntaina saamme uuden valtuuston rakkaaseen kotikaupunkiimme. Elinkeinoelämän edistäminen on yksi erittäin keskeinen asia tulevalla valtuustokaudella. Sote-uudistus on tulossa ja vie mennessään verotuloja kaupungilta. Kaupunki tarvitsee hyvää elinkeinopolitiikkaa, jotta pelimerkit riittävät muun muassa peruskoulun ja varhaiskasvatuksen kustantamiseen. Emmehän halua maksattaa lapsillamme omia virheitämme, emmehän?

Itse olen aktiivinen vapaa-ajankalastaja ja kierrän myös pitkin Satakuntaa kalastelemassa. Toukokuussa olisi tarkoitus lähteä Merikarvianjoelle kokeilemaan, josko taimen tai kirjolohi tarttuisi uistimeen. Mukaan lähtee kaverini ja yötä olemme. Emme lähde pröystäillen matkaan, mutta jokainen ymmärtää mitä muutama kaveri tuo kuntaan majoittumisen, lupamaksujen ja ruokakauppalaskun muodossa. Paikalliset yritykset kiittävät ja tätä kautta myös kunnan tulopuoli. 

Pori on kalastusmatkailun ja ihan matkailunkin näkökulmasta katsottuna erikoinen kaupunki. Meidän vesistömme on nimittäin ainutlaatuinen. Suurimpana tekijänä on Pohjoismaiden suurin suistoalue. Kokemäenjoki taas itsessään on nykyään suhteellisen puhdas. Vaikka en ole kuin hieman päälle 30-vuotias, niin muistan lapsuudesta "kokkelin" likaisuuden. Nyt jos joku sanoo, että ei sinne voi mennä uimaan, niin pidetään hieman hölmönä. Mutta missä on ne matkailijat?

Kalaakin vesissämme nykyään jo on. Mereltä voit saada isoja lohia uistelemalla, ihan samoin kuin meritaimenia. Taimenta kalastetaan myös heittelemällä rannikolla aina keväisin ja syksyisin.  Kallon ja räpsöön rautatiesillan ahvenpaikat tarjoaa helposti savupöntöllisen jos toisenkin. Jokainen porilainen kalamies tietää Isosuulin suuret hauet, tai ainakin kaveri on kertonut. Joelta jigataan, dropshotataan ja vertikaalijigataan valtavia kuhia. Itse siis kalastan, mutta ilolla olen seurannut sosiaalisen median kautta muun muassa JKP-fishingin poikien kalareissuja. Porukka on siis sama, joka seikkaili Satakunnan kansan "Kuningaskalastaja" videosarjassa. Mutta miksi ei löydy googlen kautta juuri yhtään kalaopasta kaupungistamme? Miksi ei ole tarjolla kalastajille pakettiratkaisuja majoituksineen päivineen? Tietääkö edes pk-seudun kalamiehet missä on Pori?

Kateellisena olen seurannut Nakkilan koskien loistavaa työtä kalastusmatkailun edistämisen saralla. Lupamyynti on kasvanut, kalat ovat kasvaneet, kaavoitusta mietitään kalastajien näkökulmasta ja yleinen pöhinä Nakkilassa on hyvä. Huomionarvoista on se, että Nakkilassa saadut nousukalat ovat uiskennelleet Keski-Porin kirkon vierestä. 

Meillä on siis puitteet ja meillä on tehty vesien puhtauden eteen vuosia töitä. Miksi ihmeessä emme ota luonnosta hyötyä irti? Oman näkemykseni mukaan Porin olisi suunniteltava hyvä strategia kalastuksen ja matkailun kehittämiseksi. Tähän työhön tarvitaan paikallisia osaajia ja yrittäjiä, päättäjiä ja asiantuntijoita. Eiköhän kaikille kelpaa helsinginherrat rahoineen muunakin ajankohtana kuin Jazzeilla. 

Tämä itselle tärkeä aihealue ei tule tietenkään yksistään ratkaisemaan työttömyyttä ja muita ongelmiamme. Olisi kuitenkin hölmöä olla hyödyntämättä nykyajan trendiä. Ihmiset hakevat rauhaa ja elämyksiä, ja ovat valmiita tästä maksamaan. Yrittäjät, kelpaisiko?

 

Kuntavaaliehdokas Anssi Salmi (ps.) #111 #Pori

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Tiäräks sää Anssi et Kirjuriluoros oli vieäl 50 luvu alus uimalaitos. Luotsimäel oli iso tanssilava mis hesalaisetki isot orkat kävi soittamas.

Mut et Porist kalamatkoi? Kyl maar niit Räpsööst vois tehrä.

Kyl Pori viäl nousee ku puolueet ossais tehrä enämpi yhteistyät.

Ei sil nii vällii ol Pori kannalt onk Persu, Kokkari, Kepu vai vassari ku ossaa tehrä Pori kannalt viksui ehrotuksii.

Näin kirjoitti entinen porilainen, nykyinen espoolainen v:sta 1977 ja se selittää mahdolliset kielivirheet.

Toimituksen poiminnat