anssisalmi Tavallista tallaamista.

Keitä ne on ne huonot hoitajat?

Olen miettinyt kirjoitanko eräästä ikävästä tapahtumasta julkisesti vai en. Vaalitkin on tulossa ja joku voi ajatella, että taas sitä ääniä kalastellaan. Olen hakenut tukea tuttaviltani ja kertonut tapahtuneen. Kaikki ovat sanoneet, että ei tuollaisesta voi olla hiljaa; ja he ovat täysin oikeassa.

 

Olin nimittäin eräässä avoimessa vaalipaneelissa ja yhden ehdokkaan kanssa tuli keskustelua hetken verran kahdestaan. Keskustelu kuitenkin muuttui varsin nopeasti erittäin ihmeelliseksi, sillä tämä demareiden nuori naisehdokas alkoi ihmettelemään sitä, että miten voin olla persu ja sosiaalialalla. Itse en näe tässä mitään erikoista tai ihmeellistä, mutta voi olla että en vain ymmärrä. Olen aika suulas ihminen, mutta menin hetkeksi hiljaiseksi kun demarineito alkoi kertomaan "totuuksia". Hänen mielestään jokainen elämäänsä kyllästynyt ja potilaitaan laiminlyövä hoitaja on persu. Kova väite, joka tuli sellaisella äänenpainolla, että uskon hänen tarkoittaneen sitä mitä sanoi.

 

Toivon kuitenkin kyseessä olleen sen kuuluisan yksittäistapauksen. Ehkä vain oli huono päivä. Väkisin silti herää kysymys, että arvotetaanko työntekijät poliittisen taustan perusteella? Mitä jos työhaastattelussa käy jotenkin ilmi ihmisen persu-tausta? Mites sitten muut puolueet? Onko demariaktiivi aina hyvä hoitaja? Absurdia edes pohtia koko asiaa. Eikö olisi parempi vain unohtaa politiikka siellä, mihin se ei kuulu? Työntekijä on omasta mielestäni työntekijä, ihminen. 

 

Anssi Salmi (ps.)

kuntavaaliehdokas

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Toimituksen poiminnat