anssisalmi Tavallista tallaamista.

Terrorismi, rasisti ja suvakki!

Miksi terrorismista on niin vaikea puhua? 

Kysy itseltäsi seuraava kysymys: miten estät terroriteot Euroopassa ja/tai Suomessa? 

Mikäli vastaat esimerkiksi: "estämällä muslimien tulon maahan/maanosaan" tiedät, että olet suvaitsevaiston mielestä rasisti. Mikäli vastaat esimerkiksi: "tarjoamalla muslimeille mahdollisuuden tulla maahan/maanosaan nauttimaan sivistyksen antimista; (joka siis on terrorismin estämistä) sosiaaliturvasta ja koulutuksesta ja tasa-arvosta" tiedät, että olet nuivien mielestä mokuttajamädättäjä. 

Tästä asetelmasta katsottuna on keskustelun pohja hyvin haastava. Keskustelu jää junnaamaan paikoilleen, koska vastapuolet perustelevat näkemyksiään. Lopuksi kierrokset nousevat ja herjaukset lentävät, ainakin "keskustelijoiden" päissä. Dialogi on kuollut. Tämä sama kaava toistuu myös päättäjien "keskusteluissa" sillä erolla, että kansankielen sijaan käytetään korulauseita.

Lopuksi vielä yksi kysymys: onko edellä mainitut, toisistaan täysin poikkeavat näkemykset yhdistettävissä? Mikäli vastaat: "on", olet joko todella viisas tai todella tyhmä. Oletko edes miettinyt asiaa?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Molempi pahempi. Euroopan terrorismi kotikutoisena kotoutuspolitiikan oheisfloppina, ks. http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/206797-e...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Jotenkin näytät yhdistävän terorismin islamilaisuuteen ja sitten pohdiskelet vain miten niitä muslimeja pitäisi kohdella, jotta he eivät olisi terroristeja.

Tämähän on aivan järjetön lähtökohta. Kuinka muslimien kohtelu olisi vaikuttanut ETA:n pommiattentaattiin Madridissa, IRA:n kolmen vuosikymmenen pituiseen terrori-iskusarjaan Belfastissa, Bader-Meinhofiin Saksassa, Suomen kouluampumisiin j.n.e. ???

Anssi Salmi

Niin siis kirjoitus on yleisestä keskustelusta, kun puhutaan islamistiterrorismista. Ei vasemmistoterrorismista tai oikeistoterrorismista. Ihan vain selvennykseksi, jos nyt jotenkin mennyt ohitse viime aikojen puheenaiheet. :)

Toimituksen poiminnat