anssisalmi Tavallista tallaamista.

Takuuvarma syksyn merkki.

Otsikon mukaisesti yksi varmin merkki syksystä löytyy merialueiltamme. Kotitarvekalastajien laittomat verkot!

Vedet ovat viilenneet ja jalokalat (meritaimen ja siika) ovat saapuneet harrastekalastajien ulottuville. Laittomien verkkojen määrä on valtava. Kokonaan merkkaamattomia verkkoja tai mehukatti-merkattuja. Väärää silmäkokoa ja väärissä paikoissa olevia. (mm. väylät) Parhaimmillaan yli kilometrin mittaisia jattoja ja pintaverkkoja. Veneilijöille vaarallisia ja ennen kaikkea kalakannoille.

Jokainen varmaan ymmärtää, kun venekunta pintaverkottaa lahden ja tämän jälkeen airoilla vedenpintaa hakaten pelotellaan kaloja verkkoihin, niin ihan puhtailla papereilla ei olla liikkeellä.

Valvonta vesillä on olematonta. Resursseja ei yksinkertaisesti ole. Tämän takia pitäisi nyt jokaisen katsoa peiliin ja hakea omaan toimintaansa eettisesti oikean mallin. 

Verkkokalastus on hieno ja vaikea laji. Se kuuluu oikeuksiimme, jota säätelee mm. kalastus-asetukset. Kaikki aktiivisesti kalastavat varmasti suurinpiirtein tietää, mitä saa tehdä ja mitä ei. 

Kalastetaan oikein, niin kalakannat kiittää ja samoin kanssaveneilijät. 1,2 km laiton verkkojatta ei kalasta oikein! Merkkaamattomaan verkkoon ajaminen moottoriveneellä ei ole turvallista, varsinkaan jos se on karikon vieressä ja tuulta on 10 m/s.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat