anssisalmi Tavallista tallaamista.

Uuninpankkopoika, disinfirmaatio, totuus

 

 

 

 

 

Ministeri Hanna Mäntylä esitteli tänään ministeriönsä valmisteluja työmiehen tuumaustunnilla. Puhuttiin Tanskan mallista koskien kotouttamista.

Mäntylän loistavat esitykset ovat tuoneet esille pahan mielen "suvakki-osastolla". Tähän haasteeseen vastasi monelle tuttu uuninpankkopoika Saku Timonen, tuo legendaarinen demari-valtuutettu, jossain päin Suomea. :) Hänhän on meidän totuuden torvi, joka tuo esille "vaihtoehtomedian" klikkihakuiset ja lähdekritiikittömät kirjoitukset. Vaan miten kävi: blogisti todisti tänään, miten helppoa on; ei nyt disinfirmaation, vaan lähdekritiikittömän aineiston ideologinen väärinkäyttö. 

Demari syytti perinteisesti persua tyhmyydestä. Tämähän on tuttu kaava: persu ehdottaa parannusta- ja tai kritisoi poliittista päätöstä, jonka seurauksena "vastapuoli" hyökkää persun älykkyyttä vastaan, huomioimatta itse aihetta. Vasemmistolainen huutaisi tässä kohtaa OLKINUKKE, eli argumentaatiovirhe. 

Blogisti ei selvästi katsonut tilaisuutta vaan oli lehtijuttujen otsikoita lukenut. 

Mäntylä nimenomaan sanoi, että Tanskassa malli koskee kaikkia maahanmuuttajia, ei vain turvapaikanhakijoita. Tämän lainsäädännön kohdalla oli perinteisiä "poikkeuksia", mutta näihin en puutu, koska ei meidän lainoppinutkaan puuttunut. Hän vain totesi, että Mäntylä ei ottanut huomioon muita kuin turvapaikan saanet. Ideologinen sokeus iski, vai oliko kyseessä vain lähdekritiikin puute? :)

Blogisti toi myös esille, että ministeri ei ottanut huomioon jo nykyisiä vasteellisuuksia kotouttamisessa?! Say what? Ministeri nimenomaan kävi tämän asian läpi ja totesi, että seurannasta/sanktioista ei ole tilastollista dataa, koska seuranta ja tuet ovat sirpaloitu eri ministeriöiden kesken, piilotettu siis momenttien sisälle. Demarien aikaansaannosta?

Tässä luetussa ja jaetussa uuninpankkopojan blogissa (1000 jakoa facessa) kulminoituu nykyisen poliittisen ilmapiirin suvaitsemattomuus. Persuja ei vieläkään hyväksytä, vaan suljetaan silmät, luetaan otsikot ja kirjoitetaan totuuteen pohjautumaton blogi. Tämä ei kuitenkaan haittaa, vaikka itse tästä blogin rustasin, nimittäin totuus ei pala tulessakaan.

Lopuksi mainitsen vielä sen, mitä tapahtui kun Facebookissa aiheesta mainitsin blogistille. Olen hänen kanssaan ennenkin keskustellut monistakin aiheista ja nämä keskustelut on käyty hyvässä hengessä. Tästä blogikirjoituksesta esitin asiavirheet ja kritiikin täysin asiallisesti, ihan hänen omasta pyynnöstään. Kommenttiketju poistui muutamassa minuutissa ja bannia tuli allekirjoittaneelle. Tämäkö on suvaitsevan suvaitsevaisuutta?

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (34 kommenttia)

Jukka Matti

Valitettavasti suvaitsevaisuus Suomessa on valikoivaa.

Käyttäjän YkiRikkl kuva
Yki Räikkälä

Siis kommenttiketju tästä Timosen fb-päivityksetä poistui? Siellähän se nyt tällä kellon lyömällä on. Vai oliko se joku toinen ja sen kommenttiketju? Tämä Timosen postaus on nyt 5 tuntia vanha ja peukutuksia ja kommentteja runsaasti. Vai poistiko uuninpankkopoika vain sinun kommentit?

Anssi Salmi

Minun aloittama kommenttiketju poistui. Ei suinkaan kaikki kommentit. Kyseisessä kommenttiketjussa oli muidenkin kuin minun kommentteja, mukaanlukien herra itse ja samoin tykkäyksiä. Sillai kai, sanois porilaine. Lähetin herralle myös yksityisviestin, mutta no comments. Perjantai-illan kiukku taitaa olla päällä. :)

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

http://www.altinget.dk/artikel/fakta-her-er-den-ny...

"For eksempel vil enlige uden børn fremover modtage 5.945 kroner før skat i integrationsydelse om måneden mod i dag op til 10.849 kroner før skat i kontanthjælp om måneden."

Uusi (puolitettu) integraatiokorvaus Tanskassa alle 30-vuotiaalle lapsettomalle maahanmuuttajalle on 796,63 euroa ...

Anssi Salmi
Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

"Mäntylän mukaan maahanmuuttajien tuki- ja kotouttamisjärjestelmän remonttiin haetaan mallia Tanskasta.

– Tanskassa turvapaikanhakijoiden määrä on laskenut huomattavasti sen jälkeen kun tiukennukset ovat tulleet voimaan. Poimimme Tanskan mallista ne hyvät osat, jotka vievät meidän omaa kotouttamisjärjestelmää eteenpäin, Mäntylä painottaa."

Niin, Tanskassa kotouttamisjärjestelmän hyvänä osana on esimerkiksi se, että integraatiotuki on yksinäiselle alle 30-vuotiaalle maahanmuuttajalle riittävän suuri eli noin 796 euroa kuukaudessa. (Suomessa toimeentulotuki on pienempi)

Käsittääkseni kaikkien etua on sekin, että elinkustannuksista ei aiheudu maahanmuuttajille kohtuutonta kotoutumisen hidastetta eikä kotoutumistuen pienuudesta seuraa vaikkapa rikollisuuden kasvua.

Anssi Salmi Vastaus kommenttiin #6

Kyse on vetovoimatekijöistä. Toimeentulotuki ei ole ainoa etuus mitä maassamme maksetaan. Turvapaikanhakijallehan ei toimeentulotukea makseta.

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren

Pointti on siinä että Tanskan maksama tuki on leikkausten jälkeen edelleen korkeampi kuin Suomen taso.

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #9

Bodil, saako esittämääsi väitteeseen tällä kertaa vahvistusta kuinka paljon Suomea korkeampi Tanskan maksama tuki on kun Suomessa täydentävässä vastaanottotuessa ei ole asetettu tuelle ylärajaa eikä mitään laillista menolajia ole poissuljettu?

Onko niin, että sivuutat tuesta osan pois antaaksesi väärän kuvan kuten käsittääkseni uuninpankkopoikakin harrastaa.

Oma kokemukseni uuninpankkopojasta on yhteneväinen Anssi Salmen kanssa ja tässä viimeisin:

http://mikaniikko.puheenvuoro.uusisuomi.fi/180736-...

Tarja Koivumäki

Kuulehan Anssi Salmi, ehkä juristi tulkitsi ministerin lausuntoa nyt nimenomaan ministerin eduksi. Kas kun asia on niin, että Tanskan perustuslakiin ei oikein voi Suomessa vedota, ja turvapaikanhakijoiden minimiturvan osalta perustuslakivaliokunta on jo aiemmin asian tutkinut ja todennut, että turvapaikanhakijoiden kohdalla ei perustuslakia rikkomatta voi kiristystä toimeentuloon tehdä. Ratkaisu perustuu perustuslain 19§ kirjaukseen sosiaaliturvasta. Tämä perustuslakivaliokunnan ratkaisu on jopa aika tuore, edellisen leikkauksen ajalta vuodelta 2011. Juristi on tietenkin tällaisesta ylintä perustuslain tulkintavaltaa käyttävän elimen ratkaisusta tietoinen. Luulisi ministerinkin olevan.

Turvapaikan saaneiden osalta tullaan näkemään vääntö lainoppineiden ja poliitikkojen välillä. Perustuslaki tässäkin on takana, tällä kertaa vain eri pykälä, eli yhdenvertaisuus lain edessä. Aika haastava tehtävä ministerillä tässäkin. Viimeisimmän julkisen esiintymisen perusteella ministerillä on kova hinku haastaa Suomen perustuslaki tässä asiassa, joten onnea tehtävään vaan...

Anssi Salmi

Tulkita voi, mutta väittäminen ministerin sanoneen jotain mitä ei sanonut, on asiavirhe.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Mie odotan, kuin kuuta nousevaa, sitä päivää kun ihmiset, jotka valittavat nyt kovimpaan ääneen täälläkin usarissa hallituksen leikkauksista, tajuavat, että maahanmuuton (tarkoitan edelleen siirtolaisia) takia leikataan lisää esim palkoista tai huono-osaisilta Suomen kansalaisilta. Ketäs sitten syytellään? Persuja vai oisko persuja? Miten paljon esim työttömyyden pitää kasvaa, että silmät avautuvat? Ei meillä ole edelleenkään mitään erilliskassaa tai lisätyöpaikkoja mamuille (tarkoitan edelleen siirtolaisten, jotka haluavat töihin turvapaikkaa hakien).

Jari Rauhala

Nöyrä kysymys, mikä tämän uunipankkopojan tavoite tai agenda on, jos on muutakin kuin huomion herättäminen?

Lueskelin tämän blogin "mainonnan" saatteleman hänen tekstejään. Sanat olivat suomea, lauseet ja virkkeet myös, yksittäisinä ymmärrettäviä, mutta niiden sanoma ja tarkoitus kokonaisuutena jäi epäselväksi?

Ilkka Huotari

Tanskan vastaanottoraha:

Examples of cash allowances

Example 2: Single adult with no children living at an asylum centre with no free meals: DKK 882.84 every 14 days.

882.84 * 2 DKK in EUR = 236.596612 Euros

https://www.nyidanmark.dk/en-us/coming_to_dk/asylu...

Tämä vastaa siis sitä Suomen 316 euroa.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Päivän pähkinä: mitä ministeri Mäntylä tässä sanoo?

"Arvoisa puhemies! Tämä asia on varmasti kaikilla meillä tässä nyt ollut vahvasti mielessä, ja totta kai tämä on ihan päivänselvä asia, että siinä vaiheessa, nyt kun ryhdymme tätä kokonaisuutta tässä käymään läpi, niin ilman muuta me mietimme sen, kuinka ja miten tämä tullaan osaltaan toteuttamaan. Mutta kuten varmasti nyt on tullut myöskin tässä keskiviikon keskustelussa esiin, niin tämä on yksi niistä toimenpiteistä, joihin hallitus nyt on sitoutunut, ja luonnollisesti sitten käymme sitä arviota ja teemme ne vaikutusarvioinnit siltä osin, onko tarpeen sitten miettiä siltä osin jonkunnäköisiä pohdintoja, onko tällaisissa pitkäaikaissairauksissa mahdollisesti joitain syitä miettiä, teemmekö sinne sitten erilaisia toimenpiteitä. Mutta kuten varmasti kysyjä ymmärtää, niin ryhdymme nyt valmistelemaan näitä esityksiä."

(Ministeri Hanna Mäntylän vastaus kyselytunnilla Anna Kontulan kysymykseen
hallituksen suunnitelmasta muuttaa ensimmäinen sairauspäivä palkattomaksi)

Ottaneeko tuosta tolkkua edes Saku Timonen?

Anssi Salmi

Tuosta ei taida kyllä ottaa kukaan selkoa. :) Tietysti se, että miten liittyy tähän asiaan on eri asia. Hyvä siteeraus toki Raimo. :)

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

No se on tietysti esimerkki ministeri Mäntylän ilmaisutyylistä ja siitä kuinka monta tulkintaa siitä voidaan vetää. Että sikäli liittyy.

Anssi Salmi Vastaus kommenttiin #18

Tulkinta on oma asiansa, mutta väittäminen, ihmisen sanomatta jättämisestä, vaikka nimenomaan sanoo, on asiavirhe. Tietysti jos lähteet ovat vailliset, niin sitten ovat. Et ole tainnut sinäkään Raimo katsella tallennetta? :)

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen Vastaus kommenttiin #19

En ookkaan. Katselin ja kuuntelin netistä suorana.

Anssi Salmi Vastaus kommenttiin #23

Noni, hyvä homma. Mäkin katsoin suorana ja tallennetta veivaillut edes takas. Tiedät toisin sanoen mitä tarkoitan. :)

Käyttäjän mikkonummelin kuva
Mikko Nummelin

Eikö se ole Suomen kilpailukykyä parhaimmillaan, että ihmiset muualtakin päin maailmaa haluavat muuttaa tänne asumaan? :-)

Anssi Salmi

Riippuu varmaan mistä kilpailukyvystä puhutaan. Puhutaanko siitä, että kuka saa eniten vedettyä siirtolaisia puoleensa vai mistä?

Käyttäjän mikkonummelin kuva
Mikko Nummelin

Monestakin kilpailukyvystä esimerkiksi väestön elintasossa ja sisäisessä turvallisuudessa.

Anssi Salmi Vastaus kommenttiin #21

Avaa ihmeessä tarkemmin jos haluat. Menee hieman ohi, mitä oikein tarkoitat?

Käyttäjän AnttiMikkola1 kuva
Antti Mikkola

Tuo on totta Mikko Nummelin. Persut eivät ymmärrä sitä faktaa, että maahanmuutto tarkoitaa menestystä. Vain menestyviin maihin halutaan tulla. Moldovaan tai Valko-Venäjälle ei kukaan halua muuttaa. Yksinkertaista.

Harri Immonen

Haluatko sinä Mikko oikeasti tänne Irakilaisia, joiden työllistyminen on noin 10% luokkaa? Täällä on joitakin maahanmuuttajakansalaisuuksia, jotka työllistyvät jopa kantasuomalaisia paremmin, koska he haluavat tehdä työtä uuden maansa eteen. Irakilaiset tulevat tänne loisimaan tukien varassa.

Tiesitkö muuten Mikko, että Irakissa suunnitellaan juuri avioliittolakia, joka sallisi miehen ja naisen 'normaalin' kanssakäymisen 9-vuotiaiden kanssa? Siis sallittua seksiä lapsen kanssa. http://www.hs.fi/ulkomaat/a1394252735768 Kerro mulle Mikko Nummelin jotain lisää ihmisyydestä..

Anssi Salmi

Juuri näin. Ei ole Mikko vielä avannut tarkemmin, mitä tarkoitti. Tuskin kuitenkaan huoltosuhdettamme?! :)

Käyttäjän AnttiMikkola1 kuva
Antti Mikkola

Mikä tämän blogin tarkoitus on? Huutaa ääneen, että on epäreilua kun perustuslaki ei salli Mäntylän kaavailuja ja se on ihan tyhmää kun joku mainitsee asiasta?

Perustuslakikin on kuitenkin vain laki ja sitä muuttamalla ehkä voisi saada lävitse lakeja, että ihmisiä kohdellaan eri tavalla heidän taustoistaan riippuen. Sekin on mahdollista, että eduskunta tulkitsee perustuslakia eri tavoin kuin Timonen ja säätää siitä huolimatta tällaisen asetuksen tai lain.

Anssi Salmi

Jos luet blogin, niin luulisin tarkoituksen aukeavan ja se ei suinkaan ole oletuksesi. :)

Tomi Tei

ähh, eli suvaitsevaiset ei suvaitse suvaitsemattomi, mutta suvaitsemattomat suvaitsee suvaitsevaisia jo?+++ ota ny tästä hässäkästä selvää:D im outta here, meen syöttään joutsenia

Käyttäjän lassinuutinen kuva
Lassi Nuutinen

Suvaitsevaiset eivät suvaitse suvaitsemattomia, jota suvaitsemattomat eivät suvaitse, koska suvaitsemattomatkin haluaisivat tulla suvaituiksi, vaikka he taas eivät itse suvaitse. Olikohan se näinkään? Mä meen käymään kaupassa.

Anssi Salmi

Noh, älkää herrat tukehtuko suvaitsemiseen. Minä en suvaitse moniaakaan asioita, eikä suvaitse suvaitsevainenkaan. :)

Käyttäjän lassinuutinen kuva
Lassi Nuutinen

Olisikohan tässä "suvaitsevaisten suvaitsemattomuus suvaitsemattomia kohtaan"-keskustelussa kyse pohjimmiltaan tästä: http://m.aamulehti.fi/kotimaa/tutkimus-osoittaa-ku...

Anssi Salmi

Paha sanoa. Pitäisi varmaan lukea väitöskirja. Marttyyreja toki on joka puolella ja joka puolueessa. Media kirjoittaa mistä haluaa. :) Itsellä suvaitseville kettuilu on puhtaasti kettuilua. Itseä kun ei nappaa se, vaikka suvaitsemattomaksi huudeltaisiin. Nimittäin minä olen suvaitsematon monessakin asiassa. Suvaitseva vain nostaa itseään jalustalle tuomalla esiin suvaitsevaisuuttaan, vaikka ei kukaan ole absoluuttisen suvaitseva. Tästä on hauska naljailla. :)

Toimituksen poiminnat