anssisalmi Tavallista tallaamista.

Minä ja sinä.

Hieman avautumista luvassa joka on mielipidepohjaista, mutta uskoakseni sellaista jonka aika moni jakaa kanssani. Näin ainakin toivon. :)

Olen konservatiivinen, vanhanaikainen, kristitty, hyvin jyrkkä mielipiteissäni ja vielä perussuomalainen. Aika kaamea sekoitus siis monien mielestä. :) Noh, niin on mun mielestä mun vastakohtakin aika "kaamea". Kaveriporukastani ja tuttavapiiristäni sekä sukulaisista löytyy monenmoista tallaajaa. Löytyy samalla tavalla ajattelevaa, löytyy ihan päinvastoin ajattelevaa ja kaikkea siitä väliltä. Voisin kuvitella, että aika moni jakaa myös tämän tilanteen.

Tykkään väitellä ja olen koko elämäni ollut jos jonkun näköisissä tilanteissa. Välillä on huudettu, välillä välejäkin katkottu, joskus on jopa nyrkkikin heilunut. (Tämä toki vain kerran) Rauhallisiakin keskusteluja löytyy ja varmasti kaikista eniten juuri niitä. Maailma on kuitenkin jotenkin muuttunut...

Enään ei jotenkaan "uskalla" olla omaa mieltään kun hyökkäys on valtava. Mitä on tapahtunut?? Hyvä esimerkki ja pysäyttävä oli homolain aika. Itsehän en ole homolain puolella ja tämän toin facebookissakin "aika" selkeästi esille. Kommentit olivat aika suoraa tykitystä. "Olet inhottava", "olet sairas", "olet tunteeton" jne. jne. Tämä sama jatkui ihan tuolla oikeankin elämän puolella. Kyllähän se jossain tuntuu itsessä vaikka monen mielestä tunteeton olenkin.

Sama kaavaa jatkuu myös ihan arkisissa asioissa, talouspolitiikassa ja kaikessa missä ihmiset ovat tekemisissä toistensa kanssa. Onko sitten joku mennyt yhteiskunnassamme pahasti rikki? En tiedä, mutta jotain on tapahtunut ihan lähiaikoina. Syitä nyt varmasti on kaikenlaisia, mutta se ei nyt ole mulla tässä pointtina.

Suvaitsevat eivät suvaitse suvaitsemattomia, ei edes tartte sanoo joku. 

Ihmiset ovat aina olleet eri mieltä asioista, mutta missä on nykyään lähimmäisenrakkaus? Miksi kaikki ovat niin agressiivia? Missä on demokratia? Kysymyksiä joihin on miljoona vastausta....

Pohdinta on yleisellä tasolla. Itse olen sen verran elämässä kovettunut, että vaikka välillä vähän tuntuu niin minä kyllä pääsen hetkessä ylitse näistä "hyökkäyksistä". Kaikki vaan ei välttämättä pääse!! Tämä toki on sellainen asia minkä pitäisi myös itsenikin välillä muistaa kun keskusteluissa joskus aika rajustikin tuon esille kantaani ja toinen voi siitä loukkaantua. Siinä on kehittymisen paikka.

Yhteiskunnallemme tuhoisinta on jos omat välimme jatkavat tällaista repeytymistä. Keskustelu, sopiminen, kompromissit, lähimmäisenrakkaus ja avoimuus ovat mielestäni ne keinot millä tästä alkaneesta repeytymisestä päästään eteenpäin. Kovaa murrosta eletään se on selvä. 

Pitää muistaa kuitenkin, että kovakin kritiikki ja haastaminen ovat hyvin tervettä. Silloin vastuu on kuulijalla kun pysytään hyvän maun rajoissa. Tämän takia toivonkin nyt ymmärrystä suvaitsevilta viimeiseen kommenttiini johon päätän tämän kirjoituksen. Miksi en minä/minunkaltaiseni saa olla sitä mieltä mitä olemme?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (35 kommenttia)

Laura Huhtasaari

Niinhän sen pitäisi mennä, että "jos sinä saat olla sinä, miksen minä saisi olla minä?".

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Minun kritiikkini ei ollut edes kovaa, vaan puolueen sääntöihin pohjaavaa, niin Huhtasaarikin oli minua erottamassa puolueesta kiitoksena siitä,että olinhäntä valitsemassa puoluevaltuustossa puoluehallituksen jäseneksi.
Ei kaikki kiiltävä ole kultaa perussuomalaisissakaan.

Anssi Salmi

Näinhän sen pitäisi mennä. :)

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Vennamolaisuus - soinilaisuus on aina perustunut populismiin, herravihaan ja jyrkkään yhtenäiskulttuuriin. Mailma muuttuu ja se samalla vetää muutosvastarintaisia puoleensa. Demareiden suuri ongelma on, että se on muutoksen ja pysyväisyys-ajattelun välissä, ei siis liikkeessä. Kokoomus taas on viime aikoihin asti hyötynyt ajatusten liikkeestä. Talouden realiteetit taittoivat kokoomuksen uljaimman lennon.

Keskusta on menestynyt samoilla eväillä kuin kokoomus aikoinaan. Uutta ilmettä ja uusia konsteja. Käytännössä viikate tekee työtään ja hallituspuolueet varjelevat omiensa etuja, Isänmaa, suuremmat ja pienemmät takiaiset jäävät tällä kertaa toiseksi (veikkaus).

Perussuomalaisuus peruskonservatiivisuudessaan on yhteiskuntaa jähmettävä voima. Vaikka oletettu yhteistyö konservatiivipuolueiden kesken hallituksessa näyttää selvältä, odotan kiinnostuneena, millaisia "ideologisia kuperkeikkoja" hallituspuolueet tekevät? Soini tukee Kreikan seuraavaa apupakettia, Sipilä leikkaa "Alkion hengessä" vähän enemmän kuin lupasi vaalikampanjan aikana ja Stubb suostuu kiristämään humanitaarista maahanmuuttoa (kaikkihan työperäistä maahanmuuttoa kannattavat).

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Mailma muuttuu"

Kyse onkin mitä positiivista löydämme muutoksesta ja kannattaako sitä vastustaa. Pyykkölä varmaan kertoo mitä me olemme Suomessa globalisaatiosta hyötyneet?

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

No kyllähän Suomella meni (mediaanisesti) aika hyvin Euroopan Unioniin liittymisen jälkeen aina taantumaan 2008.

Mutta jos käännetään kysymyksen suuntaa, miten impivaaralaisuus olisi suojellut Suomea globaalissa maailmassa? Varakas Ruotsi, öljyrikas Norja ja ikirikas Sveitsi bongattu?

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

On sinussa Anssi ainakin yksi hyvä ominaisuus, olet harvinaisen rehellinen:

"Olen konservatiivinen, vanhanaikainen, kristitty, hyvin jyrkkä mielipiteissäni ja vielä perussuomalainen. Aika kaamea sekoitus siis monien mielestä"

Perussuomalaisuus ei ole kovin paha vika mutta muutenhan sinä olet melko suvaitsematon. Toiset tappeluhaluiset mottaavat mutta rauhaa rakastavat kiertävät sinut kaukaa:)

Anssi Salmi

Kiitos huomiosta. Ongelma vaan taitaa olla, että minä en haluaisi kiertää ketään kaukaa. Rauhaa minäkin rakastan, mut sen säilyttäminen vaatii mun mielestä avointa keskustelua jossa kaikki saavat olla mukana.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Onneksi sinä sallit olla mukana,etkä harrasta ennakkosensuuria ja otat vielä osaa keskusteluun, olet positiivisesti poikkeava, kiitos siitä.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Saat olla ihan mitä mieltä haluat, mutta et saa määrätä, että koska olet tiettyä mieltä, tulee muiden toimia tahtosi mukaan. Siitä on pohjimmiltaan tuosta "homolaista" kyse. Siitä, että uskonnollisin perustein jotkut koittavat määritellä sitä miten muut ihmiset elävät.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Marko, ja vastaavasti toisinpäin. Vai katsotko että esim. homolain puolustajat ovat ainoita oikeassa olevia ja toiset väärässä? Ei vaan jokaisella on oikeus omaan mielipiteeseensä ja se on hänen mielestään aina oikea. Kaikessa kun pitää huomioida sen toisenkin mieliopide, eikä sanoa että vain minun mielipide on se ainoa oikea.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Mistä johtuu ajatus,että nettimaailma olisi jotenkin irti todellisesta maailmasta?

Mitä tulee "homolakiin",niin millainen olisi tarjouksesi aiheesta lähimmäisenrakkaus,kompromissi ja sopiminen asian suhteen?

"Miksi en minä/minunkaltaiseni saa olla sitä mieltä mitä olemme?"

Jaa a..jos kykenet/kykenette olemaan sitä mieltä mitä olettekin ilman toisten leimaamista,niin eiköhän se olisi jo suuri askel eteenpäin?

Silloin voi tuntua hetken katkeralta kuunnella toisten leimaamista,mutta ei siihen tarvitse itse lähteä mukaan.

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Globaalisaatio, Robotisaatio, digitalisaatio, kilpailu, ilmaston muuttaminen, väestönkasvu, vähemmistön suosiminen, moraalin rappio... lista olisi varmaan pidempi jos osaisin mainita enemmän syitä.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Eihän kukaan ole estänyt sinua olemaan tuollainen. Saamasi kritiikki on varmaan ollut aiheellista, mutta siitä ei ilmeisesti ole mennyt mitään perille.

Huolestuttavinta kaltaistesi aiheuttamassa kansan jakautumisessa on se, että yritätte tehdä maahanmuuttajien ja muiden vähemmistöjen elämästä kurjaa. Ihan vaan huvin vuoksi. Sillä mitä yritätte saada aikaan ei ole Suomen tulevaisuuden kannalta kuin negatiivisia seurauksia.

Katsomalla itärajan yli voi nähdä mitä saa aikaan kun yrittää palata ajassa henkisesti taaksepäin. Aika kulkee vain eteenpäin. Sivistys voi sen sijaan mennä myös taaksepäin. Se vain ei ole minun tavoitteeni.

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Suomen tulisi ennemmin tukea ja auttaa ihmisiä heidän kotimaassaan ja ottaa vastaan vain vähäosaisia pakolaisiksi kuten lapsia ja vanhuksia. Meidän tulisi enemmin kehittää afrikan infraa, koulutusta ja tasa-arvoa. Rakentaa karvoja ja kouluja, edistää maanviljelyä. Ei se ole kaikille eduksi jos joutuu jättämään kotimaansa iäksi paetakseen sotaa ja nälkää. Kuka ottaisi Suomalaiset pakolaisiksi jos Venäjä hyökkääkinE urooppaan. Suurin osa siitä on kolonialististen länsimaiden syytä kuten Ranska, Belgia, Englanti ja orjista nauttinut yhdysvallat. Suomella ei koskaa ole ollut alusmaata Afrikassa.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Ei ainakaan paljon ole syytelty Ambomaan auttamisesta.

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen Vastaus kommenttiin #31

Suomi halusi aikoinaan Ambomaan alusmaaksi, vaan juttu taisi romahtaa muutenkin Afrikan irtautumiseen isäntämaista maailman sotien tiimoilla. Taekoituksena oli viedä sivistystä ja hyvinvointia köyhien villien savannille. Nykyään tiedetään ettei Saksa löytänyt alueelta mitään rikkauksia maaherra aikanaan.

Anssi Salmi

Niinkuin kirjoitin niin ei mulla ole mitään ongelmaa kritiikin suhteen, eikä haukkumisen jne. mutta kaikilla ei näin välttämättä ole. Kuka siis kantaa vastuun?!! Kuka kärsii nahoissaan ja kuka hyötyy? Tällaista yleistä ajatusta jossa varmasti myös totuuden perää. :)

Anssi Salmi

Börje, kommenttisi "huvin vuoksi" ei kyllä kuvaa minua, toivottavasti ei myös sinua.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Börje, kirjoitat mm. "Huolestuttavinta kaltaistesi aiheuttamassa kansan jakautumisessa on se, että yritätte tehdä maahanmuuttajien ja muiden vähemmistöjen elämästä kurjaa. Ihan vaan huvin vuoksi."

Kuinka voit katsoa, että sinun mielipiteesi on se ainoa oikea valtion talouden kannalta? Kuka tekee mitäkin huvin vuoksi? Sinullako on oikeus se määritellä, vaikka toisella on erilainen käsitys mainitsemastasi maahanmuuttopolitiikan perusteista. Anteeksi vain, mutta kommentissasi tulee hyvin esille vihreiden yleisempikin poliittinen näkemys siitä ettei ole mitään merkitystä sillä kuka maksaa ja mistä maksaa, pääasia että vihreiden politiikka pelittää ajatusmaailmanne mukaan maksoi mitä maksoi. Politiikassa kun puolueillakin, kuten yksittäisillä henkilöillä on erilaisia kantoja eri asioiden hoitamiseksi. Noin on siis vihreilläkin, eikä se suinkaan tarkoita että vihreät ovat ainoita oikeassa olevia.

Käyttäjän perttupulkkinen kuva
Perttu Pulkkinen

Taas vihervasemmistolta tulee niin ala-arvoista kommenttisettiä, että hävettää heidän puolestaan kun eivät osaa hävetä itse.

Hyvä Anssi! Anna palaa, älä alistu painostukseen, ole oma loistava itsesi.

Anssi Salmi

Kyllä täällä mun puolesta saa kommentoida kun asiassa pysyy. Oikea elämä kommentti oli humoristinen kommentti. Nettimaailma versus oikea maailma. :) Ymmärrät varmaan. Keskusteleminen vaan on aika lailla erillaista. Lähimmäisenrakkautta on mun mielestä myös "hardlove" eli suojelee itse kohdetta vaikka kohteesta pahalta tuntuisikin.

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Hyvä Anssi, tämä ajattelu tapa luokitella ihmiset "minä ja sinä" on täysin luonnollinen puolustautumis mekanismi eikä sitä tule hävetä, ryhmittyväthän oppilaat kouluissakin kuppikunniksi vaikka kuinka soppaa hämmentää. Kun ihmiset tarvitsevat tukea, kulttuuria, turvaa ja yhteistyötä me järjestäydymme luonnostaan heimoiksi ja määritämme itsellemme identiteetin jolla erottua joukosta. Identiteetti ja massasta erottuminen on taas välttämätöntä itsensä kehittämisen ja selviytymisen kannalta.

Anssi Salmi

Niin Daniel, itseasiassa mulla ei ole tarvetta tässä puolustautua. Johtuu varmaan hieman turhankin kovasta itsetunnosta tai jostain, mutta ihan aidon oikeasti olen yhteiskunnallisesta tilanteesta huolissani. Mitä siitä vielä tulee kun ihmiset eivät oikeasti uskalla sanoa mitä mieltä ovat vaikka haluaisivat. Patoutuu kaikki vaan sisälle. Tämänkin takia itse kyllä menen ihan mihin vain asioista juttelemaan toki tervettä itsesuojeluvaistoa käyttäen. :)

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Minulla löytyy tuttavapiiristä pakolaisia jotka ovat kertoneet kaipaavansa kotimaahan koska tuntevat siteitä sitä kohtaan eivätkä ole loukkaantuneet vaikka olen sanonut ettei pakolaisuuden helpottaminen ole kenellekään loppujen lopuksi eduksi kun toinen joutuu jättämään kaiken historian ja perinteet taakseen ja toiselle koituu taloudellisia ja kurinpidollisia rasitteita istuttaessaan huonosti suomea oppineet maahan muuttajat Suomeen. Yllätyin kun Nigeriasta kotoisin olevan vanhan luokkatoverin kanssa tavattiin melkein kahdenvuodentauon jälkeen eikä tämä enään tunnistanut minun puhuvan suomea. Ehkä se on vain mukasuvaitsevaisten keskuudessa oleva ajatus että pakolaisten palauttaminen kotimaahan olisi rasismia.

Juha Kuittinen

Ei ainakaan perussuomalaisten puoluetoimistoon kannata mennä...

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-128874012258...

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Salmi,olet oikeassa, orjuus alkaakin aina pelolla ja hiljaisuudella kaikissa yhteisöissä.

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Ne sekoittavat taitaen vihaa ja rakkautta, aina vaan tukevat, tahtoen tai tahtomattaan, markkinataloutta. Mielipidettä ja totuutta, tunnetta järjen kyytipoikana. Jääkiekkoa tulee taas tuutin täydeltä, siinä lajissa on hyvä osata molemmat, myös taalat tukevasti taskuissa. Ihmisarvo on niin kumma mitta, tumma ja sysimusta ennen valkeaa joulua. Silloin lahjoitetaan huomista ja uutta vuotta myös onnesta osattomille. Lahjan arvo mitataan sen kestävyydellä, ikuisuus ei kuitenkaan toteudu tässä elämässä. Olisi puhuttava asiaakin, että toiset ymmärtävät, miksi kaikille ei anneta yhtä paljon.Se ihmisten elämässä on ainainen kysymysmerkki, paljonko persoona kestää tuulta, hikeä ja pakkasta. Neljäkymmentä lämpöastetta Turkissa vuosia sitten, se oli jo liikaa, nautinnon tavoittamattomissa. Parikymmentä pakkasen puolella, on helpompi kestää, kuin myös kritiikki, ennen ylimakeaa kehujen tulvaa. Miksi sanoisit minua hyväksi, ei maailmankaikkeudessa ole kuin vain yksi hyvä, eikä kukaan ole vielä nähnyt Häntä.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

"Olen konservatiivinen, vanhanaikainen, kristitty..."
Pysäytän Anssin itseanalyysin kopioinnin tähän kohtaan. Mikä on kristityn yksi pääprinsiipeistä? Vastaan itse. Se on lähimmäisenrakkaus. Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi, on / pitäisi olla kristityn perusoppeja.
Kuningaskysymys; kuka on lähimmäinen? Onko vain perheenjäsen, sukulainen, vai jopa naapuri, kenties samassa kaupungissa asuva, vaiko maanmies, "oikean värinen" vai mahdollisesti ihminen yleensä rotuun ja uskontoon katsomatta?

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Riippuu tulkitsevasta kristitystä, esim itse tunnen joitain ihmisiä joiden mielestä Euroopan asukkaat eivät ole yhtä läheisiä kuin Afrikan ihmiset koska Afrikassa eläminen on kurjempaa. Näin ollen he siis antaisivat Suomalaisen kuolla nälissään ja kodittomana kadulle jos se takaa hyvinvoinnin ja rauhan viikoksi kokonaiselle Afrikkalaiskylälle. Osunko oikeaan Anssi ja mitä muuten itse tarkemmin ajattelet? Analyysia kehiin niinkuin Raimo pyysi. selventäisi asioita.

Anssi Salmi

Raimo on oikeassa analyysissaan. :) Kyllä se lähimmäisenrakkaus koskee ihan kaikkia ihmisiä ihan mihinkään em. lokeroita katsomatta. Helppoahan sen toteuttaminen ei ole. Pohjimmiltaan aika lailla tästä on kyse koko kirjoituksessa.

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Lähimmäisenrakkaus yhdeltäihmiseltä kymmentämiljoonaa kohtaan on hankalampaa kuin lähiLähimmäisenrakkaus kymmeneltämiljoonalta yhtä kohtaan. Tämä johtaa heimoutumiseen ja lokerointiin sillä yksi ihminen onavuton mutta ryhmässä on voimaa. Lisäksi lokeroituja ihmisryhmiä on helpompi hahmottaa ja heille voidaan tarjota selkeämmin apua Kuin satunnailsille sartumille hernerokassa. En kuitenkaan kiistä että aate olisi vääri,sse on vain luonnollista.

pekka numminen

Anssi, suurin ongelmasi on väärä uskonto.

Jos olisit muslimi, niin saisit olla paljon konservatiivisempi ja silti "suvaitsevisto" ihailisi "erilaista", "perhekeskeistä" ja "monikulttuurista" mailmankuvaasi. Voisit esimerkiksi hauskuuttaa viher/vas edustajia, kertomalla että mielestäsi homoseksuaalit pitäisi tappaa ja Filatov ja muut nauraisivat huvittuneena hauskalle uskonnollesi.

Toimituksen poiminnat